Egyszerűen Jobb

2009-09-01

Bika

TPI változás

AltaOTTO

+68

AltaDORNE

+79

AltaARMSTEAD

+46

AltaBAXTER

+83

AltaPRINCE

-14

AltaSLEUTH

+134

AltaMAXLIFE

+35

AltaHATLEY

+27

AltaALLEGRO

+35

AltaZORO

+92

AltaBAYSIDE

+15

AltaASIDE

+54

AltaOUTBOUND

+47

AltaMERCANTILE

+53

AltaWILDMAN

+30

AltaCOMPLEX

+76

AltaOLIVER

-9

AltaCHORAL

+96

AltaROSWELL

+61

AltaGOLDPLATE

+21

AltaMINISTER

-10

AltaALLY

+14

AltaAPOLLO

+43

AltaFRANK

+8

AltaSPARTA

+15

Az áprilisi amerikai tenyészértékbecslés jó hírek sokaságával kényeztette az Altát, amelyeket megoszthat partnereivel szerte a világon. Megtartottuk vezető helyünket a fertilitásban, miközben a frissített értékelési adatok bikáink példa nélküli javulását hozták. A temérdek új adat hozzáadása ellenére jó hírek mindenhol: nagy emelkedések az Alta favoritoknál, kellemes új beköszönők, akik tovább erősítik a bikakört, és további második körös sikersztorik, hogy ismét megerősíttessék, az Alta Advantage ivadékvizsgálati program különbséget jelent. 

Otto 011HO09317D-Lynnette.jpg

AltaOTTO lánya


Az Alta bikák javulása valóban figyelemre méltó: az első 25 bikánkból 22 növelte TPI pontjainak számát, a legjobb 15 ből pedig 14.  Bika bika után, közel kilenc hónap ivadék információi támogatják piacképességüket. Sokan javultak termelésben, mások fitnesz tulajdonságokban, megint mások küllemben, miközben a három kivétel csupán kisebb veszteséget könyvelhet el.  Amikor pedig a kivételes fertilitási pontszámot hozzáadjuk a képhez, olyan eredményt kapunk, amely partnereinket is elégedetté teszi.

Januárban az USA-ban az első alkalommal bocsájtották ki a genomikus becsült örökítő képesség (GPTA) adatokat. Az Alta már akkor is úgy gondolta, számos akkori új beköszönőnek van hova fejlődnie, figyelembe véve az Alta Advantage programból érkező adatokat. Ezt a növekedést leginkább 

SCL159 SGD Omax 9503 and SGD Omax 9507 in Headlocks

AltaOMAX lánya

Alta OTTO, AltaMAXLIFE és AltaOUTBOUND bikánktól vártuk. Mindhárom esetben valóra vált a várakozás. Leginkább AltaOTTO (Oman x Mtoto) emelkedett, ami a TPI TOP 5-be katapultálta. AltaMAXLIFE(Goodluck x BW Marshall) és AltaOUTBOUND(Outside x Durham) növekedése visszafogottabb volt, de a termelés oldaláról érkezett, ami segít kiegyensúlyozni kivételes küllemi profiljukat. 

Mindeközben több, januárban még nem forgalmazott bikánk javult és köszön be a mostani értékeléssel. AltaOMAX  (Oman x AltaAARON) aki a teljes csomagot nyújtja, Termelés, Fitnesz és Küllemben, bizonnyal Magyarországon is a termelők egyik kiemeltje lesz. AltaTARMAC (Stormatic x AltaHERSHEL) igazi küllem specialistaként csatlakozik az Alta csapathoz, de kiváló hasznos élettartam és tulajdonságokat és jó termelést is fel tud mutatni. AltaOMAR (Oman x AltaMARSHALL) kivételes beltartalom hozamot örökít, kiváló fitnesz és ellési tulajdonságokkal támogatva. AltaTARMAC és AltaOMAR egyenlőre nem szerepel hazai katalógusunkban, de minden kedves tenyésztő partnerünknek állunk rendelkezésére, ha elérhetőségük felől érdeklődik.

Az értékelés másik meghatározó témája azAlta Advantage programban elsőként ivadékvizsgált bikák teljesítménye. Olyan bikák mint AltaWILDMAN és AltaZESTY valamint AltaSUEDE, AltaALLEGRO, AltaDREW, AltaYANKEE és AltaMYRON  csodálatosan teljesítenek, és új ivadékok ezrei erősítik meg első körös lányaik "ígéretét". Főleg AltaWILDMAN ér el sikereket, a kanadai LPI listán 25 helyen szerepel.  

Az új értékelés elismerés a többi bikának is, a termelőnek pedig megerősítés: jól döntöttek, amikor Alta bikát választottak. Az Alta Advantage ivadékvizsgálati programba tett extra befektetés fokozott értékállósághoz vezet. Ez volt a ConceptPlus program elindítója, aminek következetes végigvitele juttatta az Altát a fertilitás vezető pozíciójába napjainkra. Haszontermelő genetika, amely megbízhatóan vemhesíti a tehenet. Erre öszpontosít az Alta.

Alta Genetics Hungary Kft.