Biztos előrehaladás - A 2014. augusztusi értékelés hírei

2014-08-27

BIZTOS ELŐREHALADÁS

A 2014. augusztusi értékelés hírei

Tisztelt Tenyésztő!

Az idei esztendő augusztusi értékelése kapcsán ismét izgalmas híreket oszthatunk meg Önökkel!

Kanadában az élen

Az ivadékvizsgált bikák hivatalos LPI index listáján a TOP 10-ben ismét 4 bikánk található: a listavezető AltaRAZOR, a második AltaIOTA, a hetedik helyen AltaMETEOR és tizediken AltaESQIURE.A már forgalmazható genomikus bikák GPA LPI listáját AltaHOTROD vezeti +3606 LPI indexponttal.

Az Egyesült Államokból...

Örömmel tudatjuk a hazai tenyésztőkkel, hogy a már spermatermelő státusszal bíró fiatal genomikus G-Star csúcsbikák közül Alta1CLASS (GTPI:+2598), AltaSPRING (GTPI:+2589) és AltaRABO (GTPI:+2502) termékenyítő anyaga2014. augusztustól a magyar tenyésztők számára is hozzáférhető.

Az Alta Genetics tenyésztési menedzsmentjének egyre intenzívebb szelekciós munkáját az alábbi táblázatok számai tényszerűen igazolják. Jól látható, hogy értékelésről-értékelésre nő a programokba kerülő genomtesztelt bikák globálindex (TPI) átlaga.

A legfiatalabb és már spermatermeléssel rendelkező elit bikageneráció programja a G-Star.


A már regisztrált, valós ellési megfigyelésekkel és fertilitási eredményekkel rendelkező genomikus bikakör tenyésztési programja a FutureStar.


Ajánlatunk először értékelődött ivadékvizsgált bikái:

Az Alta FutureStar programjából ismétúj ivadékvizsgált tenyészbikák kerültek aktuális katalógusunkba, akik most termelő lányaikkal is bizonyítják, hogy a megelőlegezett tenyésztői bizalom, vagyis az Alta Advantage programjaiban részt vevő genomtesztelt bikák bátor és tudatos használata, gyorsabb és valós genetikai előrehaladást tesz lehetővé.

AltaROGERS | 11H10918 De-Su AltaROGERS | Planet x Buckeye x O Man | CP | 2160 TPI

Ebben az értékelésben az Alta konzulensek kedvence a ConceptPlus fertilitású AltaROGERS, aki felülmúlta, korábbi genomikus ígéreteit. Kimagasló tejmennyiség tenyészértéke (+2411 tejfont), pozitív fitnesztulajdonságaival kiegészülve, minden termelési környezethez jól illeszkedik. Lányai remek tejelő jelleggel, kiváló függesztésű és extra méretű hátsó tőgynegyedekkel, igazi „jómunkás” funkcionalitással rendelkeznek.

AltaPHONIC | 11HO10997 Bomaz AltaPHONIC | Man-O-Man x Nifty x Lynch | CP | 2130 TPI

AltaPHONIC már ismert a magyar tenyésztők körében, ugyanis FutureStar bikaként immár két éve szerepel genomikus ajánlatunkban. Man-O-Man egyik első ivadékvizsgált fia, aki lányai alapján igazi beltartalom és egészség specialista. ConceptPlus, azaz magas fertilitási státusszal, illetve kiváló fitnesztulajdonságokkal: (hasznos élettartam:+5.7 PL, lány-fertilitás: +1.0 DPR, szomatikus sejtszám: 2.73 SCS) rendelkezik. Termelési tenyészértékei: +76 font zsír, +0,12 zsír %, +53 font fehérje, +1190 font tej. Szexáltan is elérhető.

AltaSAMOA | 11H11000 Fustead AltaSAMOA | Planet x O Man x Blitz | 2104 TPI

AltaSAMOA egy kiegyensúlyozott indexprofillal bíró Planet fiú. Lányaiban erős illesztést, korrekt tejtermelést (+1225 tejfont, +75 font zsír és +0,11zsír%) örökít, hosszú hasznos élettartam (+5.9 PL), 6,3-as direkt elléslefolyás és várhatóan alacsony szomatikus sejtszám: 2,55 SCS) mellett. NM$:+695. Szexáltan is hozzáférhető.

AltaZICO | 11HO10896 Watermolen AltaZICO | Man-O-Man x Goldwyn x Outside | 2068TPI

AltaZICO szintén egy konzekvens zsír-beltartalom javító (+0,18%) bika, extrém test javító tulajdonságokkal, magas, rámás, mély törzsű lányokkal, ConceptPlus fertilitással.

A 2014. augusztusiértékelésben, korábbi kínálatunk számos népszerű ivadékvizsgált bikája, többek között AltaIOTA, AltaCEASAR, AltaVITTEK, AltaPORTER, AltaEXACTER, AltaSTONE, ALtaAVALON, az egyre népesebb ivadékvizsgált utódcsoportjaikban is megbízhatóan hozzák korábbi eredményeiket.

A tenyésztők nagy kedvence a 99%-osmegbízhatóságú AltaIOTA.Ez a nagyszerű bika, több mint 13.770 lányával,a termelés, a küllem és az egészség kivételes kombinációja. AltaIOTA negyedik éve stabilan az USA nemzeti TPI listájának TOP 20-as élbolyában található, Oman legjobb küllemi indexű fia, világszerte elismert tenyészbika előállító apaállat. A Magyarországon termelő lányai kifejlett korra korrigált fenotípusos termelése: 11.295 kg.(forrás NÉBIH-SZIR-HFTE). AltaIOTA a progresszív tejtermelés útját választó magyar tenyészetek számára továbbra is az egyik leghatékonyabb és legmegbízhatóbb választás lehet a gyors és állományszintű homogenizácó megvalósítására.

Összefoglalás

A FutureStar bikák sikeres bemutatkozásainak köszönhetően kínálatunk ismét színesebb lett, új bikákkal bővült.

A negyedévenkénti ivadékvizsgálati eredmények folyamatosan igazolják, hogy az Alta Genetics tenyésztési programja és a világviszonylatban legpontosabb és legmegbízhatóbb Advantage ivadékvizsgálati menedzsmentje kivételes értéket képviselnek.

Az Alta Genetics, a világ legnagyobb privát tulajdonú és leginnovatívabb mesterséges vállalataként folyamatos, kockázatmentes és gyors genetikai előrehaladást biztosít minden progresszív tejtermelő számára!

Kérem, lapozzák bizalommal legújabb katalógusunkat!

Tisztelettel,
Babai Zoltán
ügyvezető igazgató

Alta Genetics Hungary Kft.

www.altagenetics.hu
www.altagenetics.com
www.facebook.com/altageneticshungary