Magabiztos stabilitás - A 2013. decemberi értékelés hírei

2013-12-10

Magabiztos stabilitás - A 2013. decemberi értékelés hírei

Az idei év korábbi értékeléseinek trendje érvényesült a 2013. decemberi tenyészérték becslési eredményekben. A már értékelt bikák a folyamatosan hozzáadódó ivadékvizsgált lányaikkal tovább stabilizálták tenyészértékeiket, növelték megbízhatóságukat, míg az AltaAdvantage Programban indult G-Star és FutureStar bikák ismét igazolták, hogy genomikus tenyészértékeik stabilan realizálódnak termelő lányutódaikban.

Az öreg motoros és egy új fiú a topligában!

Az Egyesült Államok 2013. decemberi TPI rangsorának Top10-es csoportjában a korábbi FutureStar, AltaMETEOR (Planet x Shottle) az előkelő hatodik, a hazai tenyésztők körében már népszerű AltaIOTA (Oman x Ito) pedig a tizedik helyen pozícionálta magát az igen szoros versenyben.

Az igazán tartós örökítő erejű, azaz magas megbízhatósággal, nagyszámú és egyöntetű termelő lányutódokkal rendelkező tenyészbikák kedvelőinek örömmel jelentjük, hogy AltaMETEOR 600, míg a világ egyik legjobb Oman apaságú bikája AltaIOTA több mint 3800 tehenet számláló második körös termelő utódcsoporttal bizonyítja tenyészértékeit.


AltaIOTA lánya

Genomból valós eredmények? Igen!

Az Alta konzultánsainak előrejelzéseit igen jól demonstrálták az augusztusi értékeléskor AltaCELEB, AltaDOM, és AltaNETWORTH első lányai az Advantage tenyészetekben. Aktuális decemberi tenyészértékeik most ismét igazolták, hogy a szakmai előrejelzéseik pontosnak bizonyultak és ezek az izgalmas bikák, határozottan megfeleltek a genetikai előrejelzések elvárásainak.

Új bikák a kínálatunkban

AltaCEASAR (Planet x Shottle x Gibbon), 2053 TPI, Concept Plus

Egy igazán komplett Planet fiú AltaCEASAR, korrekt tejmennyiség tenyészértékkel, pozitív beltartalmakkal, pozitív finesztulajdonságokkal és kiegyenlített funkcionális küllemmel.

Több mint 3. 000 ellési megfigyelés alapján 7,3 % SCE apai nehéz ellés. Concept Plus fertilitás.

AltaMADISON (Mac x Oman X AltaAdam), 2022 TPI, Concept Plus
AltaEXTREME lánya

Pozitív termelési tenyészértékek, zsír beltartalom javító. Remek egészség és fitnesztulajdonságok. Közel 5600 regisztrált ellési megfigyelés alapján lányai könnyen születnek, apai nehéz ellés: 4,6% és könnyen ellenek 4,2 % DCE.

Concept Plus fertilitás, 16.968 termékenyítés alapján.

AltaEXTREME (Goldwyn x Shottle x BW Marshall), 1842 TPI, 3,16 PTAT

Ahogy azt a neve is fémjelzi, egy extrém jó küllemet örökítő bikáról beszélünk AltaEXTREM esetében. +3,16 PTAType (Küllem), +3,02 UDC (Tőgyindex) jellemzi extra tőgytulajdonságokkal: +4,39 Hátsó tőgyfél magasság és +4,04 hátsó tőgyfél szélesség, +3,00 szórásértéket meghaladó illesztés és függesztés. Korrektív egyedi párosítási tervekben tőgyre erősen javítandó tehenekre javasoljuk.

Remek hírek Kanadából

A 2013. decemberi kanadai ITV LPI ranglistán három Alta bika a TOP10-ben!

  • TOP 2. AltaRAZOR
  • TOP 5. AltaIOTA
  • TOP 9. AltaESQUIRE
  • TOP12. AltaTOYOTA

Az először értékelődött bikák LPI listáját AltaCALIBER és AltaMETEOR vezeti!

A TOP 100 LPI ranglistában 19 AltaBAXTER apaságú tenyészbika található +2691 LPI indexpont átlaggal.

Maximalizálja és tegye gyorsabbá tenyészete genetikai előrehaladását az Alta G-Star és FutureStar tenyésztési programjának genomikus bikáival!

A legfiatalabb és már forgalmazható spermatermeléssel rendelkező elit bikageneráció programja a G-Star.

Az Alta tenyésztési programjának intenzív szelekciós munkáját igazolja, hogy értékelésről-értékelésre nő a programban részt vevő bikák globál index (TPI ) átlaga, mely 68 (ebből 20 új) bika relációjában ez aktuálisan +2258 TPI, és 68-ból 33 bika fertilitása Concept Plus.

A már regisztrált, valós ellési megfigyelésekkel és fertilitási eredményekkel rendelkező genomikus bikakör tenyésztési programja a FutureStar, melyhez ebben az értékelésben 14 új bika csatlakozott, így a 44-re bővülő csoport átlaga +2168 TPI és 639 NM$.

Tisztelt Tenyésztők!

A 2013. decemberi amerikai értékelés ivadékvizsgált bikáinak TOP 100-as TPI rangsorában 13 Alta bika található. Tenyészbikáink sikeresen szerepelnek Kanadában.

Az Alta amerikai és globális Advantage ivadékvizsgálati programjainak egyre több európai tenyésztő szavaz bizalmat.

A több ezer lányutóddal rendelkező „öreg bikák”, az először értékelődött új bikák és a leggyorsabb genetikai előrehaladás ígéretét jelentő genomikus elit bikakör egyaránt megtalálható kínálatunkban. Képviselőink segítségével alkossa meg tenyészete genetikai tervét és egyedi szelekciós indexét! Koncepciójához válasszon tenyészbikát katalógusunkból és kérje szoftveres támogatásunkat! Érték, bizalom, eredmény, ezek vagyunk mi az Alta.

Alta Genetics Hungary

2013-12-09