A FutureStar Program „végzősei” ismét bebizonyították, hogy a Global Advantage® Program fénysebességgel halad előre

2011-08-08

Összefoglaló az Alta 2011 áprilisi értékeléséről

Ha korábban az elsők között szállt fel a Global Advantage® buszra, most megveregetheti a vállát, mert jól döntött, hogy az ALTA gyorsjáratát választotta! Az idei augusztusi értékelés szilárd megerősítése a Global Advantage® Programon keresztül megvalósuló fejlődésnek és előrehaladásnak. Az ALTA, 2011 augusztusában először értékelődött legjobb hat bikája közül mindegyik a G-Star, vagy a FutureStar programban kezdte pályafutását, sőt néhányuk mindkét innovatív ALTA programban részt vett.
A programban két éve részt vevő, ivadékcsoportokkal rendelkező partnereink világszerte számos fiatal tenyészállattal büszkélkedhetnek, az új értékelésben reflektorfénybe kerülő tenyészbikák korai használatának köszönhetően.

Kiváló ITV információk a FutureStar végzősökről…

A korábbi értékelésben még kevesebb termelő lányutóddal beköszönő egykori FutureStar státuszú bikák, mint AltaR2, AltaBERLAGE, AltaTRIGGER, AltaTOYOTA és AltaOSOFINE, most végleg megerősítették az Advantage tanácsadók által korábban prognosztizált termelési és küllemi tenyészértékeket. A négy hónap gyorsan elszaladt, így az új befejések eredményei és az augusztusi TÉB-ben először értékelődött lányutódok adatai határozottan igazolják a genom(tesztek)ben rejlő ígéretek folyamatos és tendenciaszerű megvalósulását.


AltaR2 11HO10017 (Marion x Ramos) / 2041 TPI / ConceptPlus / HealthPlus
Legjobban szereplő bikáink egyike AltaR2, aki minden fronton remekül teljesít, legyen szó termelésről, küllemről vagy egészségről. AltaR2 lányai "teherautószám" ontják minőségi tejüket (+1407 PTAM, 2.63 SCS), könnyen ellenek (6% DCE) és mindezt az istállótársaikat túlélve (+4.2 PL, +552 NM$), a szilárd, kiegyensúlyozott funkcionális küllemük (+1.94 PTAT) megtartásával érik el.

AltaR2 lányai laktációjuk alatt jól fejlődnek, kellően élesek, kiváló csontozatúak, extrém magas és széles a hátsó tőgyfelekkel bírnak. A termelő tehenek, ideális lábszerkezettel és lábvégekkel rendelkeznek. AltaR2 az összes fenti kívánatos tulajdonságot egy olyan "vonalidegen" pedigréjű csomagban szállítja Önnek, amely a mai népszerű vérvonalakra könnyen illeszthető.

AltaBERLAGE 11HO9951 (Laudan x Addison) / 1982 TPI / ConceptPlus / HealthPlus / Cheesemaker
Egy másik korábbi FutureStar, az egyedülálló pedigrével rendelkező AltaBERLAGE, aki jelenleg egyike a világ legmagasabban rangsorolt Laudan apaságú tenyészbikáinak. Az 1.000 tejfont TÉ feletti Alta bikák közül, AltaBERLAGE rendelkezik a legmagasabb hasznos élettartam (PL +5.2) és NetMerit NM$ (+605) mutatóval.

A bika egyediségét tovább fokozza az egyaránt 6 %-os direkt ellési (SCE) és indirekt ellési (DCE) tulajdonsága. AltaBERLAGE lányai kiegyensúlyozottak, magas farral, sekély tőgyekkel és kívánatos locomotion-nal jellemezhetőek.


AltaTRIGGER 11HO9879 (Goldwyn x O Man) / 1929 TPI / ConceptPlus / HealthPlus / Cheesemaker
AltaTRIGGER majdnem 100 TPI ponttal ugrott feljebb áprilisi debütálása óta. Egy igazi tej-beltartalom javító bika: Fehérje +0.06% (PTAP) és Zsír +0.15 % (PTAF) AltaTRIGGER közepes méretű, szuper tőgyű lányainak köszönhetően vonzó küllemprofillal bír (+2.12 PTAT).


AltaTOYOTA 11HO10079 (Toystory x AltaFINLEY) / 1928 TPI / ConceptPlus / HealthPlus
Ezév májusában az Advantage Showcase ivadékcsoport-bemutató túrán Wisconsinban az AltaTOYOTA lányok voltak a látogató szakemberek kedvencei. Az áprilisi bemutatkozója óta hozzáadott több mint 50 lánya "hozta" és meg is tartotta a bika kezdő (genomikus) küllemi tenyészértékeit (+2.41 PTAT, +2.37 UDC), ezzel megszilárdítva indexprofilját, ami a túrán látottak alapján "borítékolható" volt. A bika a népszerűsége világszerte egyre növekvő, ami a vonzó termelést (+985 Tejfont PTAM) és egészségi profilt örökítő képességének is köszönhető.


AltaOSOFINE 11HO9898 (O Man x AltaFINLEY) / 1858 TPI / ConceptPlus / HealthPlus / Cheesemaker

Az áprilisban először beköszönt AltaOSOFINE, pozícióját megtartva igazolja státuszát. Figyelemre méltó élettartam (PL.+3.9), pozítív beltartalom, remek lány fertilitás (+1.3 DPR) és magas életteljesítmény profit (494NM$) mutatók jellemzik

Néhány Új Bikánk

AltaRENO 11HO9991 (Marion x O Man) / 1944 TPI
Az értékelés legmagasabb TPI pontszámmal bemutatkozó bikája AltaRENO, aki a termelés, (+1740 Tejfont PTAM, +104 Font Fehérje+Zsír CFP) és a lábak (+3.48 FLC) specialistája. Kevés olyan genomikus bika (G-Star) van, amelyek beértékelődő lányai, ennyire hűen realizálják a korábban becsült, kiemelkedő láb-és lábvég tenyészértékeket és a kivételesen meredek körömszöget. A tehenek egyenes hátvonalúak mélyen bordázottak és egy hihetetlenül sok tejet termelnek.
AltaTHROTTLE 11HO9895 (Shottle x AltaTHRONE) / 1905 TPI / HealthPlus
Az értékelés második legmagasabb TPI pontszámmal bemutatkozó bikája AltaTHROTTLE. A bika kívánatos hosszú élettartamot (+3.4 PL) és lány fertilitást (+1.3 DPR) "pakol be" egy kiváló funkcionális küllem csomagba (+2.13 PTAT, +2.22 FLC). AltaTHROTTLE lányai erős tehenek, magas és széles hátsó tőgyfelekkel.

AltaTRIANGLE 11HO9978 (FBI x Boliver) / 1893 TPI / ConceptPlus

A ritka pedigréjű AltaTRIANGLE, irigylésre méltó termelésével (+1915 lbs PTAM, +92 lbs CFP), erőt és szilárd küllemet örökítő képességével (PTAT +2.29) és fertilitásával keltheti fel figyelmünket. A lányai magas, széles tehenek mély bordákkal. Abszolút tőgyjavító (UDC +2.32)! Sekély, szép illesztésű tőgyeket örökít, magas és széles hátsó tőgyfelekkel, pozitív bimbóhosszal.

AltaBLACKWEL 11HO10001 (Boliver x O Man) / 1886 TPI / ConceptPlus / HealthPlus / Cheesemaker
AltaBLACKWEL kiváló fitnesz-tulajdonságokkal debütált első értékelésekor: +4.6 PL hasznos élettartam, és +561 NM$ mutatója figyelemreméltó. Mindkét tulajdonságra nézve az ALTA TOP 5-ben! Ezt a remek egészségügyi profilt jól kombinálja a ConceptPlus státusszal, sőt mindezeket meg is "fejeli" jó termeléssel (+837 lbs PTAM), és pozitív beltartalmakkal. Klasszikus, árutermelő tenyészetek ideális választása lehet.
AltaCLINT 11HO1008 (Goldwyn x AltaFINLEY) / 1791 TPI
Egy másik korábbi FutureStar, különleges bika a küllemszobrász AltaCLINT. (+3.01 PTAT, +2.59 UDC, +2.60 FLC), Az AltaCLINT lányok még a kritikus tenyésztőket is elbűvölik. A fejüktől a farkuk hegyéig stílusos, magas fekete tehenek feszes, egyenes lábakkal, hibátlan tőgyekkel, kivételesen széles hátsó és extra erős illesztésű első tőgyfelekkel. (5 tőgytulajdonságban +2.00 szórásértékkel, míg másik kettőben +3.00-at és +4.00-et meghaladó értékekkel, pozitív bimbóhosszal)

G-Star és FutureStar kínálat

A tenyésztői munkánk színvonalát figyelembe véve nem meglepő az aktuális G-Star lista 42 bikájának 2212 GTPI átlagpontszáma, továbbá a FutureStar program 9 új bikával 30-ra bővült listájának 2080 GTPI átlagpontszáma.

Az idei augusztusi értékelés sziklaszilárd megerősítése, a Global Advantage® Programon keresztül megvalósítható fejlődésnek és előrehaladásnak. Az ALTA világviszonylatban élenjáró tenyésztési programjának köszönhetően értékelésről-értékelésre bravúros teljesítményű apaállatok értékelődnek genomtesztelt bika jelöltekből termelő lányutódaikkal bizonyító tenyészbikákká!

Kérem, tekintse meg bikáink teljes listáját a www.altagenetics.com oldalon. A lista közvetlenül elérhető a következő linken: Alta Bika Lista