AZ ALTA MEGTARTJA A VEZETŐ SZEREPÉT A BIKA FERTILITÁSBAN

2009-01-01

Balzac, Alberta, Canada (2008. január 13.) –az USDA általi SCR értékelés kibocsátását követően az Alta Genetics bejelentette, hogy a társaság továbbra is vezet a mesterséges termékenyítő vállalatok között a bika fertilitás tekintetében. A közlemény jele az Alta vezető szerepének mind a fertilitás, mind a pontos genetikai értékelés tekintetében.

„A globális tejpiac olyan periódusban van, amikor a magas szintű termelékenységen, és minden befektetett dollárból a legmagasabb érték kinyerésén van a hangsúly” -mondja Cees Hartmans, az Alta Genetics ügyvezető igazgatója. „Vezető szerepünk a fertilitásban, a befektetett spermáért cserében több vemhességet jelent, és a haladó termelőknek páratlan szaporodásbiológiai hatékonyságot és gazdasági értéket teremt. ”

A 2009. januári SCR értékelésben szereplő Alta bikák 70 %-ának fertilitása az átlag feletti. Ez az arány a vezetés kulcsa a versenytársakkal szemben, akik bikáikkal 6 % - 50 % között szerepelnek az értékelésben. Az Alta bikák SCR átlaga +1.0. Ez azt jelenti, hogy az Alta bikák fogamzási aránya 1 % ponttal magasabb a többi mesterséges bikáinak átlagánál. A legnagyobb termékenyítési számmal forgalmazott tenyészbikák összehasonlítása még nagyobb különbséggel erősíti az Alta vezető szerepét a versenytársakkal szemben.

A 2008. augusztusában elindult SCR értékelés pontosabb egyedi mérése a bikák vemhesítő képességének. A +1.0 vagy -1.0 SCR érték azt jelenti, hogy a bika 1 %-kal magasabb vagy alacsonyabb fogamzási arányt produkál egy átlagos fertilititású bikával szemben.

2001. elején az Alta bevezetette a „minden ondósejt számít” kezdeményezést, amivel javította a sperma fertilitását. A folyamatban lévő projekt magában foglalja a bikák elhelyezésének, a termelés és begyűjtés folyamatának javítását. Az Alta Advantage® programmal bevezettük a ConceptPlus bika fertilitási értékelést, és a bika fertilitást a forgalmazhatóság kritériumaként. Az AltaPreg program keretében kiterjedt képzéseket indítottak a szakembereknek, és a tejtermelésben dolgozóknak.

„Az Alta felállította a mércét a szarvasmarhasperma termelési technológiában, és a tenyészbika fertilitás értékelésében.” Mondja Einko Topper minőségi és termelési igazgató. „A ConceptPlus értékelés alapját a kezdetektől fogva a kézi vemhességvizsgálat jelentette, és ez maradt napjainkban is a sztenderd.” A ConceptPlus program közvetlenül gyűjti az adatokat az Alta Advantage tenyészetekből, ahol a nagy kortárscsoportok miatt az adatok sokkal pontosabbak. Így az értékelés mindig a rendelkezésre álló a legfrissebb fertilitási teljesítmény adatokat tartalmazza.

Az Alta Genetics a legnagyobb magánkézben lévő mesterséges termékenyítő társaság a világon, ami tenyésztési programjait Amerikában, Kanadában, Hollandiában és Brazíliában működteti, és 84 országban végez kereskedelmi tevékenységet. Az Alta kimagasló minőségű genetikai termékeket, szaporodásbiológiai és tejtermelési management szolgálatot kínál a világszerte. A társaság küldetése, hogy értéket teremtsen, bizalmat építsen és eredményeket szállítson a haladó tejtermelő szakembereknek.