A téliszünet legelső ajándékai

2010-12-15

Összefoglalás a 2010 augusztusi értékelésről

Ezek azok az ajándékok, amelyeket még Karácsony előtt biztosan ki akar majd bontani!

De vigyázat, a tartalmuk vemhes teheneket, genetikai előrehaladást és garantált gyarapodást okoz!

Legyen szó a TPI listavezetőkről, az LPI menőkről vagy tenyészállataink piacvezető fertilitási erélyéről: 2010. decembere egyaránt izgalmas eredményeket hozott az új és a második körös tenyészbikáink körében is.

Hírek ,újdonságok, új bikák kínálatunkban

AltaGRATIS 11HO9799 (Shottle x Best) / 2394 LPI / Cheesemaker

A kanadai Advantage programból rögtön a legjobb (új) Shottle-fiúként köszönt be AltaGRATIS, aki ezzel a TOP 10-es LPI lista 9. helyére rangsorolta magát Kanadában!

Az anyai oldalról jól bevált és figyelemreméltó teljesítményű tenyészállatokat adó Juror Faith tehéncsaládból származó AltaGRATIS nagyszerűen hozza, amit a szülői háttere megjósolt.

Magas termelés (+1187 Tejmennyiség TÉ.; 133 kg Zsír+Fehérje TÉ; +0,34 Zsír% és +0,15 Fehérje %) és kívánatos küllem(+10 Végpont,+10 Tőgy és +11 Körömszög) jellemzi lányait. AltaGRATIS lenyűgöző funkcionális küllemét a106-os Élettartam, 106-os Fejési sebesség és 109-es Vérmérséklet mutatók, egészíti ki egyedülálló TÉ profillá. (LPI szerinti tenyészértékek)

Rendkívüliségét illusztrálja az a tény, hogy az 1000 kg-ot meghaladó Tejmennnyiség TÉ-kel bíró és 10-es Végpont feletti kanadai értékelésű tenyészbikák közül AltaGRATIS az egyetlen, aki ekkora beltartalom-javító hatással rendelkezik.

A kanadai Advantage Konzultánsok jelenlegi kedvence AltaGRATIS, aki mintapéldánya a kiegyensúlyozottság és egyenletesség definíciójának.

Lányai kívánatos szöveti szerkezetű tőgyekkel, eszményi bimbóhelyeződéssel és illesztéssel rendelkeznek.

A bika sok tulajdonságban korrektív hatása miatt biztosak vagyunk benne, hogy nemcsak az Advantage konzultánsok, hanem igen hamar a tenyésztők kedvencévé is válik.

AltaNATO 11HO9798 (Shottle x O Man) / 1946 TPI / Cheesemaker

A FutureStar program TPI rangsorának egykori listavezetőjeként is rendkívül népszerű AltaNATO most lányaival bizonyítja értékét. Karakteres vérvonalának köszönhetően Nato kiemelkedő termelési tenyészértékekkel rendelkezik (+1814 font Tej,107 font Zsír+Fehérje). Mindezek mellett ConceptPlus minősítést és minden indexképző küllemi tulajdonságra nézve kiegyensúlyozott profilt "tesz le"az asztalra. A magas tejtermelésű utódokkal rendelkező tenyészbikákra kevésbé jellemző a sekély tőgyek és az átlagnál jobb lány-fertilitási mutatók örökítése.

AltaNATO jelenleg az egyike a fenti kritériumokat teljesítő, a progresszív árutermelő telepek által széles körben használt tenyészbikának

Lányai modern, funkcionális tehenek, csodás tejelő jelleggel, remek tőgyszerkezettel

Tőgyeik sekélyek, jó illesztésűek, figyelemre méltó hátsó tőgyfél magassággal és szélességgel bírnak.

AltaNATO jól vizsgázott az Alta Futurestar Programjában, amely hatékonyságának méltó bizonyítéka az az örökítő képesség, mellyel pályafutása korai szakaszában fajtájának éllovasaként köszönt be a katalógusokból.

AltaFRANCO 11HO9808 (Shottle x AltaThrone) /1788 TPI
AltaRAVEN 11HO9930 (Goldwyn x AltaThrone) / 1733 TPI / HealthPlus

A küllemszobrász Franco és Raven anyai oldalról mindketten AltaTHORNE háttérrel rendelkeznek és első hivatalos tenyészértéküket ezév decemberében kapták.

AltaFRANCO az értékelt lányokkal rendelkező Alta bikák KüllemiVégpont ransorlistájának első helyére pozícionálta magát a +2,59 es PTAT tenyészértékével.

Lányai a lenyűgöző tőgyeikkel (+2,64 UDC) és remek lábszerkezetükkel (+2,01 FLC) mágnesként vonzzák a tekinteteket.

Az attraktív tőgyek mellett, mély törzsek és a kiváló tejelő karakterét remekül tükröző szépen ívelt bordakosarak jellemzik termelő utódait.

Az egészséges tőgy és hosszú élettartam "specialistát" keresők tökéletes választása Franco.

A korábbi Futurestar, a kitűnő küllemjavító AltaRAVEN nem kevésbé nyűgöz le bennünket.

A minőségi küllemet prognosztizáló kitűnően felépített pedigré realizálta a hozzá fűzött tenyésztői reményeket, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a bika +2,38-PTAT Végpont , a +2,69 UDC Tőgykompozit és a+2,07 FLC Lábkompozit tenyészértéke

A lelkes "pedigrékutató" tenyésztők számára nem okoz majd nagy meglepetést a bika lineáris profilja ha a bika családfáját nyomon követve eljutnak a nagyszerű Markwell Blackstar Raven-ig.

A jellemzően magas, stílusos, szemrevaló lányai szuper szöveti szerkezetű tőgyekkel termelnek.

A fenti tenyészértékeket egy ConceptPlus minősítéssel átkötött csomagba foglalva még a legszigorúbb szemű tenyésztőket is magával ragadja AltaRAVEN.

AltaSPOT 11HO10717 (Shottle x Durham) / 1740 TPI
AltaSWITCH 11HO9947 (O Man x Addison) / 1734 TPI / HealthPlus
AltaGERIENCE 11HO9945 (Shottle x AltaAaron) 1732 TPI / Cheesmaker

Ez a három az USA hivatalos TÉB rendszerében először értékelődött új bika: AltaSPOT, AltaSWITCH és AltaGERIENCE.közel azonos össz-index (TPI) pontszámmal és beltartalomjavító javító tenyészértékekkel mutatkozott be.

AltaSPOT termelési és küllemi tenyészértékei szembetűnő kiegyensúlyozottságot mutatnak.

Tetszetős funkcionális küllem (+1,96 PTAT Küll.Végpont) és attraktív tőgyek jellemzik lányutódait.

AltaSWITCH a markánsan pozitív egészség profiljával, az extrém könnyű (4 %) apai (direkt) nehéz ellési-és a kívánatos 2.79-es szomatikus sejtszám mutatójával, továbbá a remek fehérje beltartalom javító hatásával kelti fel a szakmai érdeklődést.

AltaGERIENCE a szintén hajdani FutureStar remekül startolva válaszolt programjának elvárásaira. A termeléssel kéz a kézben járó küllemi tenyészértékek, a pozitív beltartalom és kellő szervezeti szilárdság jellemzi utódait. Lányai átlagos magasságúak, kívánatosan funkcionális tőgyekkel termelnek és remek körömszöggel bíró lábakon állnak.

Reflektorfényben az ismerősök

AltaRUSH 11HO9939 (Shottle x Jesther) / 1966 TPI / HealthPlus / ConceptPlus

Ahogyan azt az Alta szakemberei korábban megjósolták, Rush még korántsem, sincs "kész" a tenyészértékeivel.

Ennek egzakt bizonyítéka az a tény, hogy +71 TPI ponttal növelte az első (augusztusi) értékelésekor realizált hivatalos tenyészértékét.

Az immár magasabb termelés (+1026 PTAM Tejm.TÉ),a feddhetetlen egészség (+2,65Health), és kimagasló küllem (+2,37) amit jelzőként használhatunk lányai leírására, akik több laktációs produkcióra való képességükkel bármilyen termelési környezetben magas tenyésztői elégedettséget eredményeznek.

A 2010 őszén, Michigan-ben zajló, ivadékcsoportokat bemutató teleplátogatás-sorozat legfotogénebb tőgyeit RUSH-tól láthatták a világ minden tájáról érkezett szakemberek.

AltaIOTA 11HO9647 (Oman x Ito) / 2127 TPI / Cheesemaker / HealthPlus
AltaROSS 11HO9703 (O Man x AltaBoss) / 2110 TPI / Cheesemaker / HealthPlus / ConceptPlus

AltaIOTA és AltaROSS lányainak töretlen és egyenletes teljesítménye - bármely régió farmjain járunk - továbbra is figyelemreméltó

A kiváló "duó" stabilan őrzi az USA nemzeti TPI rangsor listájának 4. és 5. helyét.

A TOP ötök legjobb tőgy (+2,11 UDC) és küllem végpont (+2,32PTAT) tenyészértékeivel AltaIOTA büszkélkedhet, akár csak AltaROSS, kinek a szuper (+5.2-es PL) hosszú hasznos élettartam és a( +1,6 DPR) lány-fertilitás mutatói mindenkit lenyűgöznek.

Figyelem! Fontos információ!

Ez a két, népszerű, globális apaállat előállító "jóbarátot" tekintettel az 5%CE(Iota) és 6%CE (Ross) direkt (apai) nehéz ellés-lefolyási mutatóikra, világszerte, széles körben párosítják üszőkre (is).

AltaIOTA és AltaROSS napjaink Holstein-Fríz tenyésztésének legkomplettebb apai örökítő értékkel rendelkező csúcsegyedei, melyek büszke sztárként pózolnak majd, a 10. éves jubileumát idén ünneplő Alta Advantage Program sikereit méltató posztereken.

Második körös sikerek

AltaARMSTEAD 11HO7965 (Blitz x Rudolph) / 1709 TPI / HealthPlus

1000 lányon túl is szilárdan tartja TPI értékét AltaARMSTEAD. Az Advantage konzultánsokat újra-és újra lenyűgözi ivadékcsoportjainak tőgyminősége, továbbá termelésükkel harmonizáló kiegyensúlyozott külleme és remek egészségi státusza

Problémamentesen dolgozó lányai a progresszív, nagy létszámú árutermelő telepeken is folyamatosan bizonyítanak.

Az alábbi táblázat tényszámait megvizsgálva könnyen belátható, hogy napjaink legkorszerűbb és legpontosabb ivadékvizsgálati-rendszere az Alta Advantage Program, melynek hatékonyságát hűen tükrözik, az abban részt vevő apaállatok időben állandó, sőt javuló (átlagban +83 TPI ) tenyészértékei.

A FutureStar Programban indult fiatal Alta bikák tendenciaszerűen teljesítik genomtesztjük eredményeit.

Az Alta a 2010. decemberi értékeléskor is töretlen elkötelezettséggel publikálja - az általa elkezdett, a hímivarú tenyészállatok-termékenyítő képességét (legmagasabb értékmérők szerint) értékelő saját fejlesztésű - ConceptPlus Programjának eredményeit

Kérem tekintse meg az Alta kínálatát az interneten: INTERAKTÍV BIKALISTA

Az Altával több a vehem, több a tej, stabilabb és jövedelmezőbb termelés!

Programok, termékek, emberek, ezek vagyunk mi, az Alta.

Számoljon velünk!