A 2014 áprilisi értékelés hírei

2014-04-09

Tavaszi Előrelépés

Az 2014. áprilisi értékelés hírei

Örömmel jelentjük, hogy az Alta FutureStar genomikus programjából ismét új ivadékvizsgált tenyészbikák kerültek aktuális katalógusunkba.

A 2014. áprilisi értékelés bajnoka AltaGREATEST, aki az először értékelődött bikák között rögtön az előkelő ötödik helyre rangsorolta magát az USA hazai TPI listáján!

Kanadában az ivadékvizsgált bikák LPI index listáján a TOP 10-ben 4 bikánk található: AltaRAZOR, AltaTOYOTA, AltaIOTA, AltaESQIURE.

Büszkén tudatjuk a világgal, hogy Alta1CLASS, az Amerikai Egyesült Államok területén álló, már spermatermelő státusszal bíró fiatal genomikus bikái között hazája legmagasabb +2611 GTPI indexét mondhatja magáénak és egyedi szerződés alapján a magyar tenyésztők számára is hozzáférhető.

Legkiemelkedőbb először értékelődött, új bikáink:

Ezek a kiváló, egykori *FutureStar bikák most termelő lányaikkal bebizonyították, hogy a megelőlegezett tenyésztői bizalom, vagyis az Alta Advantage programjaiban részt vevő genomtesztelt bikák bátor és tudatos használata, gyorsabb és valós genetikai előrehaladást tesz lehetővé.

11H10928 Den-K AltaGREATEST | Planet x Bolton x BW Marshall | 2255 TPI

AltaGREATEST,termelő lányaival azonnal az első helyre köszönt be az Alta ivadékvizsgált tenyészbikáinak házi TPI rangsorában. Az extrém tejmennyiség specialistája kiemelkedő fehérje és zsírtermelést is örökít. A magas tejtermelést munkaképes tőgyek biztosítják: +2,00 Tőgykompozit (UDC), a funkcionális küllemet tekintve pedig: +2,08 Küllem (PTAT) indexszel rendelkezik. Közepes méretű lányai a - széles és magas hátsó tőgyfeleiknek, illetve az erős illesztésű feszes tőgyszerkezetüknek köszönhetően – a tejelő típussal kiegészülő szilárd szervezet nagyszerű kombinációi.

11H10930 Dinomi AltaTYSON | Freddie x Shottle x Ramos | 2085 TPI

A kiegyensúlyozott küllemet örökítő AltaTYSON, könnyű apai nehéz ellés (CE 3,9%), illetve nagyszerű lány-fertilitás (DPR +2,4) mutatóival sok magyar tenyésztő számára lehet érdekes választás. Ez a kiváló egészség-menedzsment tulajdonságokkal bíró ivadékvizsgált bika egyike Freddie első fiainak. Közepes méretű lányai nagyon jól teljesítenek a progresszív termelési környezetben, tehát szilárd lábakon, jó illesztésű és kiváló minőségű tőgyekkel dolgoznak.


11H10883 Welcome AltaPORTER | Trump x Satire x AltaAARON | 2065 TPI

AltaPORTER az egyik legjobb küllemi indexű tenyészetből a Welcome Stock Farmról érkezett. A híres farm tehéncsaládjának értékeit sikerült tovább örökítenie tejtermelő utódaiban. Az AltaAdvantage Tenyésztési Program konzultánsai az Egyesült Államokban és Kanadában egyaránt hasonlóan jellemezték lányait. Ezen leíró jelzők a következők: funkcionálisan erős, közepes magasságú, nagyszerű tőgyű (+2,42 UDC), tetszetős járásmóddal mozgó kiegyensúlyozott tehenek. A kiváló tőgytulajdonságaik közül ki kell emelnünk a magas és széles hátsó tőgyfeleket, illetve az eszményi illesztést, továbbá a +2,37-es lábkompozitból a remek körömszöget.

*FutureStar Program: tagjai azok a genomikus bikák, amelyek valós vemhesülési eredmények alapján mért fertilitási adatokkal,valamintténylegesen megfigyelt apai elléslefolyási információkkal rendelkeznek. Első ivadékaik már megszülettek, így fertilitási és apai elléslefolyási adataik rendelkezésre állnak, de örökítő értékeik még genomikusak

A 2014. áprilisiértékelésben, korábbi kínálatunk számos népszerű ivadékvizsgált bikája, többek között AltaIOTA, AltaCALIBER, AltaAVALON, AltaEXACTER vagy AltaCEASAR,az egyre népesebb ivadékvizsgált utódcsoportjaikban is folyamatosan megőrizték, sőt akár növelték is korábbitenyészértékeiket.

A tenyésztők egyik nagy kedvence a rendkívülmegbízható, AltaIOTA. Ez a nagyszerű bika, több mint 8100lányával, a termelés, aküllem és az egészség egy olyan kivételes kombinációja, aki az előző értékeléshez képest +22 TPIponttaljavított (!) 99%-os megbízhatóságúglobál indexén. AltaIOTA negyedik éve stabilan az USA nemzeti TPI listájának TOP 10-es élbolyában található, Oman legjobb küllemi indexű fia, világszerte elismert tenyészbika előállító apaállat. AltaIOTA a progresszív tejtermelés útját választó magyar tenyészetek számára továbbra is az egyik leghatékonyabb és legmegbízhatóbb választás lehet a gyors és állományszintű homogenizácó megvalósítására.

Összefoglalás

A genomikus-éra beköszönte óta eltelt időszak ivadékvizsgálati eredményei folyamatosan igazolják, hogy az Alta Genetics saját fejlesztésű tenyésztési programjai, illetve a világviszonylatban legpontosabb és legmegbízhatóbb Advantage ivadékvizsgálati menedzsmentje kivételes értéket képvisel.

Kínálatunk ismét színesebb lett, új bikákkal bővült, köszönhetően a FutureStar bikák sikeres bemutatkozásainak, továbbá kínálatunk már értékelt lányutódokkal rendelkező (proven státuszú) ITV bikái stabilizálták korábbi eredményeiket.

A számokkal mért tények újra és újra megerősítik, hogy az Alta Genetics,a világ legnagyobb privát tulajdonú és leginnovatívabb mesterséges vállalataként folyamatos és gyors genetikai előrehaladást biztosít minden progresszív tejtermelő számára!

Kérem, lapozzák bizalommal új katalógusunkat, látogassanak weboldalunkra és kövessenek bennünket a Facebook-on!

www.altagenetics.hu
www.altagenetics.com
www.facebook.com/altageneticshungary

Alta Genetics Hungary

2014-04-09